artikel: Nieuw menu voor de Palm - Propel voor PalmOS
De grote softwarewereld voor kleine computers

Shop

Winkelmandje
Kassa
Zoeken
Software
Categorieën
Nieuwe software
Vernieuwde software
Nederlandse software
Essentieel
Onze favorieten
Top NL Downloads
Top NL April
Best verkocht
Aanbiedingen

Meer Info

Spotlights
Nieuwsbrief
FAQ
Support
Over deze site

Pdassi Internationaal

 pdassi.DE
Pdassi in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland
 pdassi.IT
Pdassi in ItaliŰ
 FR.pdassi.com
Pdassi in Frankrijk
 pdassi.ES
Pdassi in Spanje
 pdassi.COM
Pdassi in het Engels

Android Apps
Symbian Software
Windows Mobile
BlackBerry Apps

Adverteren?

Spotlight - artikel van 02.04.07

Nieuw menu voor de Palm

Propel voor PalmOS

Propel is een nieuwe programma-launcher voor de Palm. Het biedt een beter overzicht van de ge´nstalleerde applicaties, tools en games op uw Palm, maar levert zelf ook een hoop extra tools mee die in de standaard launcher van Palm ontbreken.

De afgelopen jaren zijn Palm-handhelds steeds krachtiger geworden. Met verwisselbare SD-kaartjes kan het geheugen worden uitgebreid zoveel de gebruiker wil. Helaas is de programmastarter, het commandocentrum voor het Palm-besturingssysteem, niet meegegroeid. Zeker wanneer u veel software hebt ge´nstalleerd is het lastig om goed overzicht te houden van alle programma's en bestanden. Propel probeert daar iets aan te doen.

Het menu verdeelt de programma's in verschillende niveau's, die bovenop elkaar zijn gestapeld en te herkennen zijn aan tabbladen. Een tik met de stylus is genoeg om van de ene categorie naar de andere te gaan. Een tweede tap verandert de weergave van iconen naar lijstweergave. Dit is handiger voor mensen met veel bestanden omdat veel meer items tegelijk in beeld verschijnen. Klikken en slepen (drag-and-drop) van iconen van de ene categorie naar de andere zorgt ervoor dat u uw bestanden makkelijk zodanig kunt indelen, dat u ze het snelst terug kunt vinden.

Een ingebouwde pictogrammenbalk geeft toegang tot de overige Propel-functies. U kunt de programma's en bestanden op de geheugenkaart bekijken, een overzicht krijgen van aanwezige muziekbestanden, zoeken naar muziek, of de laatstgebruikte bestanden bekijken. Een andere handige functie is de mogelijkheid om bestanden te markeren als favorieten, zodat u ze sneller kunt opstarten, zonder te zoeken.

Er is ook een prullenbak aanwezig om alle ongewenste bestanden te wissen vanuit Propel. U kunt applicaties hernoemen, gegevens draadloos verzenden of gemarkeerde items verplaatsen tussen RAM en geheugenkaart. Een andere nuttige functie is de mogelijkheid om grote bestanden via de geheugenstick te verplaatsen.

Wat is er nog meer? Met Propel kunt u als gebruiker greep krijgen op telefoongesprekken, e-mail, contacten en toegang tot bestanden. Een uitgebreide systeemanalyse is altijd bij de hand om snel te ontdekken hoeveel vrij geheugen er nog is of wat de batterijstatus is.

Vooral onderweg is het lastig om u te concentreren op het scherm van de Palm. Met de Professional Edition van Propel hebt u een spraakcommando-functie die het makkelijk maakt om alle Propel-functies te activeren, simpelweg door een commando uit te spreken.

Propel voor Palm OS 1.02

Geschikt voor: Palm OS 5.0 en hoger
Ontwikkelaar: iambic
Download: ╗ Propel for Palm OS (Professional Edition) 1.02
╗ Propel for Palm OS (Standard Edition) 1.02
Prijs: 23,35 euro (Professional)
14,45 euro (Standard)
Taal: Engels

Terug