De grote softwarewereld voor kleine computers

Shop

Winkelmandje
Kassa
Zoeken
Software
Categorieën
Nieuwe software
Vernieuwde software
Nederlandse software
Essentieel
Onze favorieten
Top NL Downloads
Top NL April
Best verkocht
Aanbiedingen

Meer Info

Spotlights
Nieuwsbrief
FAQ
Support
Over deze site

Pdassi Internationaal

 pdassi.DE
Pdassi in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland
 pdassi.IT
Pdassi in Italië
 FR.pdassi.com
Pdassi in Frankrijk
 pdassi.ES
Pdassi in Spanje
 pdassi.COM
Pdassi in het Engels

Android Apps
Symbian Software
Windows Mobile
BlackBerry Apps

FAQ

Winkelen bij pdassi.nl
1. Waarom winkelen bij pdassi.nl?
2. Wat is het idee achter pdassi.nl?
3. Wie zitten er achter pdassi.nl?
4. Hoe lang duurt het voordat ik mijn software heb?
5. Hoe werkt de directe levering?
6. Waar kan ik met vragen over mijn bestelling terecht?
7. Wat betekent pdassi en hoe spreek ik het uit?

Afrekenen bij pdassi.nl
1. Hoe kan ik afrekenen?
2. Kan ik veilig met creditcard afrekenen?
3. Waar kan ik de status van mijn betaling bekijken?
4. Waar kan ik met vragen over mijn betaling terecht?
5. Wat is jullie rekeningnummer? Hoe kan ik geld overmaken?

Software installeren
1. Hoe kan ik de Palm-programma's op deze website installeren?
2. Wat is het PIA-bestandsformaat?
3. Hoe vind ik de HotSync-naam op mijn Palm?
4. Hoe vind ik het FlashID op mijn Palm?

Algemene vragen over uw Palm
1. Wanneer verbruikt mijn Palm de meeste stroom?
2. Hoe kan ik mijn Palm herstarten?

Problemen met uw Palm
1. Mijn scherm reageert vreemd, wat kan ik doen?
2. Mijn Palm laat steeds een knipperend logo zien, wat nu?


Waarom winkelen bij pdassi.nl?

Winkelen bij pdassi.nl heeft 4 unieke voordelen:

 • Bij pdassi.nl kunt u software voor uw PalmOS handheld zoeken in uw eigen taal. Elk programma is voorzien van een uitgebreide Nederlandstalige beschrijving, een schermafdruk en een probeerversie. U ziet bovendien meteen hoeveel ruimte het programma op uw handheld in beslag neemt.

 • Bent u tevreden over het programma dan kunt u het via pdassi.nl kopen en in euro's afrekenen. U weet dus precies hoeveel u betaalt. Dat is een belangrijk voordeel in vergelijking met Amerikaanse softwaresites, waar u door de wisselende dollarkoers vooraf niet precies weet hoeveel u betaalt. Bovendien brengt de bank vaak omwisselkosten in rekening.

 • Hebt u geen creditcard of wilt u liever niet uw creditcardgegevens op een website invullen, dan kunt u bij pdassi.nl ook met een normale bankoverschrijving betalen. U betaalt met een normale overschijfkaart, via girofoon of internetbankieren. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

 • Bij vragen of problemen kunt u contact opnemen in het Nederlands. Bovendien werken wij met kleine lokale partners, zodat u nooit het gevoel hebt dat uw vraag op een grote stapel belandt.

  top


  Wat is het idee achter pdassi.nl?

  pdassi.nl heeft zich tot doel gesteld om te zorgen dat alle Nederlandse Palm OS gebruikers nog gemakkelijker hun weg vinden naar goede software, in de vertrouwde eigen taal. Daarnaast nemen wij diverse initiatieven om het aanbod van Nederlandstalige PalmOS software te vergroten, onder andere door in samenwerking met buitenlandse ontwikkelaars te werken aan Nederlandse versies van populaire software.

  top


  Wie zitten er achter pdassi.nl?

  pdassi.nl is opgericht in samenwerking met de bekende website pdassi.de, die al zeer succesvol is in de duitstalige Europese landen. Pdassi.de verzorgt de backoffice voor een groot aantal Europese partnersites, waaronder één van de softwareshops van Palmsource, de makers van het Palm-besturingssysteem. Als zo'n grote partij voor de afhandeling van bestellingen kiest voor pdassi, weet u zeker dat úw bestelling ook in goede handen is. De Nederlandse website pdassi.nl wordt verzorgt door een team van pda-professionals, gevestigd in Amsterdam.

  top


  Hoe lang duurt het voordat ik de software heb?

  U kunt meteen aan de slag: van de meeste software is een demoversie beschikbaar, die u meteen kunt installeren. In demosoftware zijn bepaalde functies uitgeschakeld of kunt u het slechts gedurende een beperkte periode uitproberen, bijvoorbeeld 30 dagen. Pas nadat u de licentiecode hebt ontvangt, kunt u de software ontgrendelen en daarna onbeperkt gebruiken. Na aankoop ontvangt u de licentiecode na 2 tot 5 dagen. Hebt u na een week nog niets van de ontwikkelaar gehoord, kijk dan onder vraag 8.
  Voor software met directe levering: zie de volgende vraag.

  top


  Hoe werkt directe levering?

  Software met directe levering is herkenbaar aan de tekst 'directe levering' in de bestelknop. Koopt u deze software met uw creditcard, dan ontvangt u de software mét licentiecode onmiddellijk na de aankoop.
  Kiest u voor betaling via bankoverschrijving dan ontvangt u de licentiecode pas wanneer uw betaling binnen is. Dit kan 2 tot 5 dagen in beslag nemen. Omdat we hierbij afhankelijk zijn van de overboekingsssnelheid van de banken kunnen we dit proces helaas niet versnellen. In afwachting van uw licentiecode kunt u natuurlijk al wel de demoversie van de software op uw Palm installeren. Later vult u daarin dan de licentiecode in, waardoor de volledige functionaliteit van het programma beschikbaar komt.

  top


  Waar kan ik met vragen over mijn bestelling terecht?

  U kunt hiervoor inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord op onze supportpagina.

  top


  Wat betekent pdassi en hoe spreek ik het uit?

  pdassi is een fantasiewoord dat is afgeleid van PDA, de afkorting van Personal Digital Assistant. U spreekt het als volgt uit: pe-da-sie.

  top


  Hoe kan ik afrekenen?

  U kunt op twee manieren afrekenen bij pdassi.nl: met creditcard of bankoverschrijving. Afrekenen met creditcard is het snelst: wij kunnen uw betaling dan meteen verwerken. Wilt u liever niet met creditcard afrekenen, dan stellen wij u ook in de gelegenheid om met een normale bankoverschrijving te betalen. In beide gevallen betaalt u geen extra kosten.

  top


  Kan ik veilig met creditcard afrekenen?

  Ja, u rekent af via een beveiligde internetverbinding. Wilt u liever niet met creditcard afrekenen, dan kunt u ook gebruik maken van een normale bankoverschrijving.

  top


  Waar kan ik de status van mijn bestelling en betaling bekijken?

  Hiervoor kunt u terecht op het speciale supportgedeelte op onze website.Ga naar www.pdassi.nl/support en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

  top


  Waar kan ik met vragen over mijn betalingen terecht?

  U kunt hiervoor inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord op onze supportpagina.

  top


  Wat is jullie rekeningnummer? Hoe kan ik geld overmaken?

  U maakt het bedrag over naar:

  Begunstigde: And2you
  Plaats: Amsterdam
  Rekeningnummer: 58 19 457
  Banknaam: ING Bank

  IBAN (buitenlandse bankoverboeking): NL69 INGB 0005 8194 57
  BIC/Swift (buitenlandse bankoverboeking): INGBNL2A

  Vergeet niet om uw klantnummer en bestelnummer te noteren.
  Deze heeft het volgende formaat: 1111-1111-1111/11111 en maakt het mogelijk uw betaling te traceren. Het duurt circa 2 werkdagen voordat uw betaling is ontvangen (afhankelijk bij wie u bankiert). Mocht u tegen vragen of problemen aanlopen, neem dan even contact op (zie voor adres faq13)

  top


  Hoe kan ik de Palm-programma's installeren die op deze website staan?

  Hoe u programma's installeert hangt af van het bestandsformaat. De volgende bestandsformaten kunt u tegenkomen: prc, pdb, pqa, pia, zip, sit en exe.

  1. Typische Palm-bestandstypen (.prc, .pdb)
  Bestanden die eindigen op .prc, .pdb of .pqa worden herkend door de Palm Desktop-software. Download het bestand en dubbelklik erop. De toepassing Palm Install (of Palm Quick Install) start vanzelf op. Bij de volgende HotSync wordt het bestand op de Palm geïnstalleerd.
  U kunt sneller installeren als u gebruik maakt van Simply Install.

  2. Bestanden in .pia-formaat
  Dit is waarschijnlijk de meest gemakkelijke manier om een Palm-programma (en complete Palm-softwarepakketten) te installeren. Om dit bestandsformaat te kunnen gebruiken, moet u eveneens beschikken over Simply Install.
  Wanneer u een .pia-bestand wilt installeren, hoeft u deze niet eerst op de harde schijf op te slaan. U kunt direct vanaf internet het bestand openen en met een druk op de knop naar de Palm overzetten. Omdat dit bestandsformaat speciaal voor de Palm is ontwikkeld, wordt bij het installeren rekening gehouden met uw type Palm. Zo wordt bij een Palm met kleurenscherm automatisch de kleurenversie van de software gekozen.
  Het .pia-bestandsformaat wordt momenteel alleen aangeboden door pdassi.

  3. Bestanden in .zip- en .sit-formaat
  Bij software zult u deze bestandstypen het meest voorkomen. Ze bestaan uit gezipte archieven, die meerdere programmabestanden en databases kunnen bevatten. Daarbij is .zip het standaard archiefformaat voor Windows PC's en .sit de archiefstandaard voor de Apple Macintosh. Om de archieven uit te pakken gebruikt u een unzip-programma zoals WinZip (voor de PC) of StuffIt Expander (voor de Mac). Als u de bestanden eenmaal hebt uitgepakt, kunt u ze als normale .prc- en .pdb-bestanden (zie hierboven) via HotSync installeren op de Palm.

  top


  Wat is het PIA-bestandsformaat?

  PIA staat voor Palm Install Archive en is een veilige en snelle manier om PalmOS software te installeren. pdassi biedt als eerste PDA-portal de mogelijkheid om software op een volledig nieuwe manier te installeren. U kunt software meteen vanuit de browser op de Palm installeren - het is niet nodig om bestanden eerst op te slaan en uit te pakken. Bij het installeren wordt bovendien rekening gehouden met het type Palm dat u hebt: bij een Palm met kleurenscherm zorgt PIA ervoor dat de kleurenversie van de software wordt gekozen (indien aanwezig). Om .pia-bestanden te kunnen gebruiken moet u eerst het gratis programma Simply Install installeren.

  top


  Hoe vind ik de HotSync-naam op mijn Palm?

  Bij de registratie van software hebt u vaan uw HotSync-naam nodig. Hieruit wordt een unieke registratiecode afgeleid, die ervoor zorgt dat alleen u de gekochte software kunt gebruiken. Hoe vindt u de HotSync-naam? Start de applicatie HotSync op uw Palm. U ziet uw gebruikersnaam rechtsboven op het scherm. U moet de exacte gebruikersnaam bij uw bestelling opgeven, waarbij u moet opletten dat de hoofdletters en kleine letters precies overeenkomen.

  top


  Hoe vind ik het FlashID op mijn Palm?

  Wat is een Flash ID?
  Apparaten met Flash ROM hebben een zogeheten Flash ID. Dit is een reeks van hoofdletters en cijfers van 12 karakters. Het Flash ID is o.a. vermeld in het opstartscherm van Dutch PiLoc: Device Flash ID.

  Let op! De volgende karakters worden door makkelijk met elkaar verward:

 • De letter 'S' met het getal '5' vijf.
 • De letter 'I' met het cijfer '1' een.
 • De letter '0' met het cijfer '0' nul.

  Niet alle apparaten hebben een Flash ID: zo hebben de Handspring-modellen (Visors) en de m100/m105 modellen geen Flash ROM en dus geen Flash ID! In het opstartscherm van PiLoc staat dan: Not available. Als uw pda geen Flash ID heeft, vermeld dan het Serial Number (SN) wat op de achterkant van uw Palm-computer te vinden is.

  Tip: Het Flash ID kunt u ook te weten komen door via het algemene Palm-menu naar 'Info' te gaan. Klik vervolgens op 'Version' (of 'Versie' als u al met Dutch PiLoc werkt). Er verschijnt nu ID in het scherm. Dit nummer is uw Flash ID.

  top


  Wanneer verbruikt mijn Palm de meeste stroom?

  Uw Palm is eigenlijk nooit echt uitgeschakeld, want zelfs na het indrukken van de aan/uitknop is er een kleine spanning nodig om de gegevens in het interne geheugen (RAM) vast te houden, om de interne klok te laten lopen en om in te schakelen bij een alarm.

  Deze status van het apparaat wordt "sleep mode" genoemd. Wanneer u de Palm inschakelt, komt het apparaat in "doze mode". Dat betekent, dat het scherm verlicht is en de processor actief is, zonder dat er operaties worden uitgevoerd. Zolang u geen invoer doet, blijft de Palm in deze status. Het verbruikt dan weinig stroom.

  In de "Running mode" voert de processor bewerkingen uit, bijvoorbeeld wanneer u tekst invoert met Graffiti of een toetsenbordje, wanneer u MP3's afspeelt of gegevens naar een andere gebruiker beamt. Normaalgesproken bevindt de Palm zich ongeveer 5% van de tijd in Running mode. Spelletjes die continu invoer van de gebruiker vragen, bijvoorbeeld een racespel of een ander actiespel, verbruiken daarom de meeste stroom.

  Verder verbruikt uw Palm meer stroom als het scherm op de helderste stand is ingesteld, als Bluetooth is ingeschakeld en het ontvangen via infrarood is ingeschakeld. Ook als u bijvoorbeeld vaak via GPRS uw e-mail automatisch laat ophalen, zal uw Palm meer stroom verbruiken. Om te voorkomen dat uw batterij leegraakt bij het luisteren naar muziek, biedt de meeste MP3-software de mogelijkheid om het scherm tijdens het afspelen uit te schakelen.

  top


  Hoe kan ik mijn Palm herstarten?

  Wanneer uw Palm vreemd reageert of helemaal niets meer doet, is het tijd om een herstart (reset) uit te voeren. Er zijn drie verschillende mogelijkheden om dit te doen. Bij de eerste twee mogelijkheden die hieronder worden genoemd, gaan uw gegevens niet verloren. U kunt zo vaak als u wilt resetten, zonder dat u schade toebrengt aan uw Palm of belangrijke informatie kwijtraakt. Het is zelfs aan te raden om uw Palm wekelijks even een soft reset te geven.

 • 1. Zachte reset (soft reset)
  Druk op de Reset-knop, die zich in een gaatje aan de achterkant van de Palm bevindt. Een resetpin kunt u meestal in de meegeleverde stylus vinden: schroef de stylus open en kijk of er een dunne pin tevoorschijn komt. U kunt ook een opengebogen paperclip gebruiken. Steek de resetpin kort in het resetgaatje en uw Palm start opnieuw op. De meeste problemen zijn hiermee verholpen.

 • 2. Warme reset (warm reset)
  Een warme reset omzeilt alle extra systeemprogramma's die u op uw Palm geïnstalleerd hebt, zoals hacks en PalmOS updates. U voert een warme reset uit door het indrukken van de omhoogbladerknop (up). Houd de knop ingedrukt en duw vervolgens de resetpin kort in het gaatje aan de achterzijde. De Palm start opnieuw op, alle gegevens zijn nog aanwezig. Wel zult u eventueel uw hacks weer opnieuw moeten activeren.

 • 3. Harde reset (hard reset)
  Als niets anders helpt, zit er niets anders op dan een harde reset. Daarbij raakt u alle gegevens op uw handheld kwijt. Maar geen nood, want als u regelmatig synchroniseert, vindt u alle verloren gewaande gegevens bij de volgende HotSync weer automatisch terug op uw Palm. U voert een harde reset uit door de aan/uitknop van de Palm ingedrukt te houden. Vervolgens drukt u de resetpin in het gaatje aan de achterzijde van de Palm en blijft dit vasthouden totdat het Palm-logo in beeld verschijnt. Vervolgens krijgt u de vraag of u zeker bent dat u alle gegevens wilt wissen. Alleen wanneer u de omhoogbladerknop (up) indrukt, wordt de harde reset uitgevoerd. Met elke andere knop wordt de reset afgebroken.

  top


  Mijn scherm reageert vreemd of mijn stylustikken worden niet herkend, wat nu?

  Het aanraakgevoelige scherm van de Palm kan soms van slag raken: u tikt op het ene gedeelte van het scherm, terwijl de Palm denkt dat u op een heel andere plaats op het scherm tikt.
  Dit kunt u verhelpen door het scherm opnieuw te kalibreren. Ga naar de Prefs-applicatie en kies Digitizer. Of kies de applicatie Welcome, als deze op uw Palm aanwezig is. Er verschijnen kruisjes op het scherm, die u ook hebt gezien toen u de Palm voor de eerste keer opstartte. Tik simpelweg op de kruisjes en het probleem is opgelost.
  Een oplossing die ook wel eens wil helpen, is het resetten van uw Palm (zie voorgaande vraag).

  Komt het probleem vaker voor, dan kunt u ook een programma als DigiMe installeren, die telkens bij het opstarten van de Palm het scherm opnieuw kalibeert. Een variant hierop is DigiFix.
  Lukt het u niet meer om bij de Prefs-applicatie te komen, dan Mocht u Helpt geen enkele van de bovenstaande tips, dan is de kans aanwezig dat het scherm van uw Palm defect is.

  top


  Mijn Palm laat alleen een knipperend logo zien, wat nu?

  Probeer een van de drie mogelijkheden om uw Palm te resetten (zie de betreffende vraag in de FAQ). Probeer eerst een zachte reset, dan een warme reset en tenslotte een harde reset. Helpt ook dit niet, dan wil het wel eens helpen om de batterij van uw Palm volledig leeg te laten lopen. Daarbij raakt u alle gegevens op uw Palm kwijt. Zorg daarom in ieder geval dat u regelmatig met de PC synchroniseert, zodat u een recente backup van uw gegevens veilig hebt gesteld.

  top